Ultima Oră! Vlad Plahotniuc renunță la mandatul de deputat

  • 30 Iulie 2019 09:48
Ultima Oră! Vlad Plahotniuc renunță la mandatul de deputat

Fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat că renunță la mandatul de deputat.

El a menționat că Moscova a preluat instituțiile strategice ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul (conducerea și cele mai importante comisii), iar foarte curând și Procuratura Generală, CNA, poate și alte instituții.

„În condițiile preluării totale în captivitate a Republicii Moldova de către Federația Rusă, în condițiile în care ultimele trocuri politice care s-au făcut, indică preluarea de către ruși, prin partidul lor, a instituțiilor de drept și, în consecință, mă aștept la o degradare totală și pe termen lung a activității justiției, la abuzuri, la o justiție politizată și supusă intereselor personale ale unor grupări, care lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova. În această situație, eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament”, a declarat Vlad Plahotniuc. 

Menționăm că Vlad Plahotniuc nu se află în R. Moldova. Astăzi, în cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități va examina acceptarea demisiei din funcția de deputat a lui Vlad Plahotniuc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău