Situația se acutizează, alte 374 de cazuri noi de COVID-19 și 11 decese au fost confirmate în R.Moldova

  • 18 Iunie 2020 17:07
Situația se acutizează, alte 374 de cazuri noi de COVID-19 și 11 decese au fost confirmate în R.Moldova

374 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Potrivit secretarului de stat al ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș, mai mult de jumătate din cazuri au fost confirmate în municipiile Chișinău și Bălți.

Printre cei contaminați sunt și 26 de lucrători medicali. Astfel, numărul total de cazuri înregistrate până acum se ridică la 13 106.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 11 decese provocate de COVID-19, bilanțul victimelor ridicându-se la 444 de cazuri.

Totodată, 444 de pacienți infectați se află în stare gravă, 27 dintre aceștia fiind conectați la aparate de respirație asistată.

Potrivit autorităților din sănătate, pe parcursul zile de astăzi 175 de persoane au fost externate. Numărul celor vindecați ajunge la 7252.

Secretarul de stat al ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș, a comunicat despre un nou focar de infecție cu COVID-19 la centrul de plasament din Bălți.

„Se înregistrează o agravare a situației epidemiologice în Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități unde sunt 428 de beneficiari. Imediat au fost întreprinse toate măsurile antiepidemice ca izolarea celor suspecți. La moment au fost prelevate 50 de probe penttru investigații. Sunt în prelucrare. S-a întreprins măsuri de dezinfecție, de izolare. În continuare se vor întreprinde măsuri de monitorizare a stării de sănătate a angajaților care, desigur, tot vor fi testați și supravegherea și monitorizarea beneficiarilor. La necesitate vor fi spitalizați.” 

Autoritățile din sănătate fac apel către populație să respecte normele de protecție individuală, iar persoanele în etate să evite aglomerările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău