Au fost aleși vicepreșdintele și secretarul CEC

  • 01 Octombrie 2021 17:25
Au fost aleși vicepreșdintele și secretarul CEC

Fostul reprezentant al Asociației Promo-LEX, Pavel Postica, este noul vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, fiind ales prin vot unanim în cadrul ședinței de astăzi a CEC.

În funcția de secretar al CEC a fost ales Alexandru Berlinschii. 

Reamintim că pe 16 septembrie curent, Parlamentul Republicii Moldova a confirmat 6 membri ai Comisiei, care la data de 17 septembrie au ales-o pe doamna Angelica Caraman în funcție de Președintă a instituției. Ulterior, la 28 septembrie 2021, membrii confirmați au adresat un apel Parlamentului în care au atras atenția la necesitatea respectării termenului de cel mult 15 zile pentru alegerea conducerii instituției, iar în consecință necesitatea suplinirii numărului de 3 membri CEC care așa și nu au mai fost confirmați.

Menționăm, că potrivit Codului electoral, alegerea președintelui, vicepreședintelui și secretarului Comisiei Electorale Centrale urmează să aibă loc nu mai târziu de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de confirmare a noii componente a CEC, termen care a expirat azi.  Persoanele alese în funcție de conducere a CEC activează permanent, ceilalți membri fiind convocați de președintele Comisiei după caz. Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău