Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin
-
03 Februarie 2015 12:14
Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin, modificările valorilor putând fi remarcate atât în ceea ce privește colesterolul total, cât și cel “rău”.
Efectul se datorează parțial sterolilor, lipide simple cu rol în reducerea colesterolului și bogați în acizi grași cu efecte benefice asupra organismului, notează Rador.
Uleiul de porumb conține de patru ori mai mulți steroli decât uleiul de măsline extravirgin. Oamenii de știință au efectuat un studiu cu participarea a 54 de persoane, bărbați și femei. Unii dintre aceștia au primit câte patru lingurițe de ulei de porumb, iar alții, patru lingurițe de ulei de măsline, adăugate la mâncare sănătoasă. În cazul celor care au consumat ulei de porumb, valorile colesterolului “rău”, LDL, au scăzut cu 10,5%, comparativ cu doar 3,5%, la persoanele care au consumat ulei de măsline exgtravirgin. De asemenea, nivelul de colesterol total s-a redus cu 8,2% (comparativ cu doar 1,8% în cazul uleiului de măsline).