UKRINFORM: Rușii au atacat cu rachete patru regiuni ucrainene

  • 08 Ianuarie 12:59
UKRINFORM: Rușii au atacat cu rachete patru regiuni ucrainene

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a raportat că, luni dimineață, armata de invazie a Federației Ruse a atacat cu rachete patru regiuni ale Ucrainei. O persoană a fost ucisă, iar mai multe au fost rănite, în urma atacurilor respective, relatează agenția de presă UKRINFOM citată de Rador.

Conform înaltului oficial de la Kiev, în regiunea Zaporijjia, salvatorii și polițiștii lucrează în șase locații - rachetele au lovit zone rezidențiale, lângă case. Trei persoane au fost rănite.

În regiunea Dnipropetrovsk au avut loc alte atacuri. „În Novomoskovsk, valul exploziv a răsturnat un vehicul. Opt pasageri au ieșit singuri din mașină. În total, 20 de persoane, inclusiv patru copii, au avut nevoie de asistența medicilor. Clădiri de locuințe din apropiere au fost avariate", a menționat Klimenko.

Ministrul a informat că o casă particulară a fost distrusă într-un atac rusesc în raionul Krivi Rih, iar o persoană a fost ucisă.

„O casă particulară a fost distrusă și în Krivi Rih. Trei persoane ar putea fi încă sub dărâmături. De asemenea, a fost distrus un centru comercial și de divertisment”, a mai menționat acesta.

„Conform datelor preliminare, ocupanții au lovit Harkivul de cel puțin patru ori. Au fost avariate o întreprindere și o instituție de învățământ, iar o persoană a fost rănită", a menționat Klimenko pe canalul de Telegram.

Potrivit ministrului, rușii au atacat și localitatea Zmiiv, distrugând o locuință. Salvatorii au scos două persoane de sub dărâmături, însă operațiunea de salvare este în desfășurare.

„În regiunea Hmelnițki (...) s-au auzit mai multe explozii. La locul atacurilor, lucrează deja salvatori și polițiști. Clarificăm informațiile despre victime" - a mai subliniat ministrul de interne al Ucrainei.

Ukrinform amintește că aproximativ cinci explozii s-au auzit în Zaporijjia, luni dimineață. Federația Rusă a lansat un atac cu rachete de croazieră și balistice, lovind zone rezidențiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău