UE vrea contracararea rețelelor de socializare care difuzează știri false (FT)

  • 02 Aprilie 2018 12:04
UE vrea contracararea rețelelor de socializare care difuzează știri false (FT)

Uniunea Europeană pregătește contracararea rețelor de socializare online acuzate că răspândesc „știri false", Bruxellesul avertizând că scandaluri precum utilizarea în scop electoral a datelor Facebook riscă „subminarea sistemelor democratice" înaintea scrutinului europarlamentar, scrie Financial Times (FT), citat de mediafax.ro.

Comisia Europeană se teme că viitorul scrutin pentru desemnarea membrilor Parlamentului European este vulnerabil la campanii online pentru „dezinformare" eurosceptică. 

Julian King, comisarul european pentru Securitatea UE, a cerut un plan „clar” referitor la modul în care rețelele de socializare online își desfășoară activitățile în perioade electorale sensibile, începând cu scrutinul europarlamentar programat în mai 2019.

Julian King i-a trimis o scrisoare lui Mariya Gabriel, comisarul pentru Economie Digitală, în care cere mai multă transparență asupra algoritmelor pe care platformele Internet le folosesc pentru promovarea știrilor, fixarea de limite privind colectarea datelor de natură personală în scopuri politice și dezvăluirea de către companiile din domeniul tehnologiei informaționale a surselor de finanțare a „conținutului sponsorizat". Julian King pledează pentru o „abordare mai constrângătoare” în locul autoreglementărilor, inclusiv prin stabilirea unor „indicatori de performanțe definiți clar". Propunerile formulate de Julian King sunt susținute de alți comisari care contribuie la elaborarea planurilor Uniunii Europene de contracarare a „dezinformării online".

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău