UE verifică vânzările online de măști și geluri dezinfectante și avertizează asupra "remediilor miraculoase"

  • 08 Iulie 11:12
UE verifică vânzările online de măști și geluri dezinfectante și avertizează asupra

Comisia Europeană a lansat o serie de testări ale produselor puse în vânzare online în timpul pandemiei - măști, combinezoane de protecție, geluri dezinfectante - cu scopul de se asigura că nu prezintă niciun pericol și respectă normele UE, potrivit AFP, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a avertizat împotriva produselor, uneori prezentate ca "remedii miraculoase", care au apărut cu milioanele pe internet în timpul crizei provocate de noul coronavirus. El a denunțat "comercianții care găsesc noi modalități de a exploata vulnerabilitatea consumatorilor și de a ocoli controalele existente în timpul pandemiei".

La data de 1 iulie, 63 de notificări au fost lansate prin sistemul european de alertă rapidă privind măști și alte 10 notificări privind combinezoane de protecție, dezinfectanți de mâini și "baghete" de dezinfectare cu UV.

În consecință, au fost luate măsuri de urmărire, a precizat Comisia într-un comunicat.

Comisia a solicitat cooperare din partea principalelor platforme de vânzări online, între care Amazon, Ebay, AliExpress sau Cdiscount.

"Demersul a constat mai ales în a le cere să retragă foarte repede un număr de anunțuri și de produse de pe platformele online", a precizat Reynders într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Comisarul european pentru justiție a fost în contact cu responsabili vamali în China pentru a coopera cu privire la securitatea produselor exportate

"Au fost lansate anchete cu privire la intrarea pe piață a unui număr de produse care prezintă probleme de siguranță", a spus el.

Testele vor continua să fie efectuate în lunile următoare pe produse legate de coronavirus.

Didier Reynders a prezentat marți un raport anual asupra activității sistemului de alertă, care există din 2003.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,1 m/s
Fri
27
Sat
25
Sun
23
Mon
23
Tue
24

Curs oficial BNM 07 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0106
USD 16.6157 -0.0223
RON 4.0694 -0.0038
UAH 0.6000 -0.0012
RUB 0.2261 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău