UE va aloca 5 milioane de euro pentru a susține R.Moldova în procesul de implementare a Acordului de Asociere

  • 05 Iunie 2020 16:50
UE va aloca 5 milioane de euro pentru a susține R.Moldova în procesul de implementare a Acordului de Asociere

Uniunea Europeană va aloca Republicii Moldova 5 milioane de euro pentru a susține Guvernul de la Chișinău în procesul de implementare a Acordului de Asociere. Potrivit unui comunicat al Executivului, subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko și premierul Ion Chicu.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre situația economică și epidemiologică din R. Moldova și despre angajamentele pe care și le-a asumat Chișinăul în cadrul Acordului de Asociere RM-UE.

Uniunea Europeană a transmis Republicii Moldova o listă de 8 acțiuni pe termen scurt ca precondiție pentru reluarea dialogului politic în format deplin și debursarea tranșei II a Asistenței Macro-financiare.

Cu referire la condiționalitățile impuse, Ion Chicu a reiterat că R.Moldova a aprobat legea privind achizițiile în sectorul energetic, al apei, al transporturilor și al serviciilor poștale, precum și legea referitoare la constatarea încălcărilor în domeniul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului, cu modul de aplicare a sancțiunilor.

Totodată el a recunoscut că R. Moldova mai are de lucru la strategia de reformă în sectorul justiției și reformei CSM și la proiectul organizațiile necomerciale, care urmează să fie dezbătut în Parlament.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău