UE va acorda 10 milioane de euro pentru sporirea eficienței energetice în țările din Parteneriatul Estic, inclusiv R.Moldova

  • 24 Ianuarie 2018 13:53
UE va acorda 10 milioane de euro pentru sporirea eficienței energetice în țările din Parteneriatul Estic, inclusiv R.Moldova

Uniunea Europeană va acorda suplimentar 10 milioane de euro pentru proiecte de sporire a eficienței energetice în țările din Parteneriatul Estic, inclusiv R. Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG care face trimitere  la site-ul Vecinității Estice, banii vor fi alocați în cadrul Programului "Acordul Primarilor - Proiecte demonstrative".

În 2017, în baza concursului, au fost selectate 14 din cele peste 100 de proiecte depuse. Acestea vor fi realizate în 15 municipalități pe teritoriul a cinci țări. Șase proiecte sunt în Ucraina, trei în R. Moldova, câte două în Belarus și Armenia și unul în Georgia. 

Proiectele selectate sunt direcționate spre retehnologizarea clădirilor aflate la evidența publică, sporirea eficienței energetice, modernizarea sistemelor de iluminat urban și dezvoltarea sectorului energiei regenerabile. Proiectele vor implementate în decurs de doi-trei ani.



Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău