UE va acorda 10 milioane de euro pentru implementarea a șase proiecte de infrastructură în nordul țării

  • 01 Octombrie 14:50
UE va acorda 10 milioane de euro pentru implementarea a șase proiecte de infrastructură în nordul țării

În nordul țării vor fi implementate două proiecte de eficiență energetică și patru proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă. Pentru asta, Uniunea Europeană va acorda peste 10 mln de euro, transmite MOLDPRES.

Inițiativele vor fi realizate de ADR Nord cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Acordul de finanțare a fost semnat luni, 30 septembrie, de către directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, și managerul proiectului MSPL, Christina Otto. Obiectivul general al inițiativei este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice. 

Două dintre cele șase proiecte vizează sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei și a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți. În urma altor trei proiecte vor fi modernizate serviciile de alimentare cu apă în orașele Drochia, Fălești și Edineț. Cel de-al șaselea proiect prevede îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă în localitățile Păscăuți, Dămășcani și Proscureni din raionul Râșcani și  a serviciilor de canalizare în localitățile Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani. Fondurile alocate vor fi utilizate pentru contractarea companiilor ce urmează să execute lucrări de construcții în cadrul celor șase proiecte investiționale.

Cele șase proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
11 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,1 m/s
Fri
10 °C
Sat
14 °C
Sun
10 °C
Mon
9 °C
Tue
13 °C

Curs oficial BNM 14 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2824 0.0492
USD 17.5159 0.0597
RON 4.0479 0.0093
UAH 0.7202 0.0069
RUB 0.2724 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău