UE trebuie să se concentreze pe provocările post-Brexit, afirmă Angela Merkel

  • 21 Martie 2019 13:55
UE trebuie să se concentreze pe provocările post-Brexit, afirmă Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut joi celor 27 de state care vor rămâne în Uniunea Europeană să se concentreze pe provocările implicate de ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Adresându-se în Bundestag pe tema Brexit-ului, Merkel a spus că începe o nouă ordine mondială, iar europenii trebuie să se gândească la maniera de răspuns.

Totodată, Angela Merkel s-a arătat dispusă să sprijine o amânare de scurtă durată a Brexit-ului, dar a sugerat că data de 30 iunie solicitată de premierul britanic Theresa May este problematică, deoarece alegerile pentru Parlamentul European vor ave loc în luna mai.

Premierul britanic Theresa May va încerca astăzi la Bruxelles, în marja summitului Consiliului European, să convingă UE să aprobe amânarea Brexit-ului, solicitată miercuri, transmite EFE. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat că liderii țărilor din Uniunea Europeană sunt dispuși să accepte "o scurtă prelungire" a perioadei care precede Brexit-ul, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieșirii Regatului Unit din UE deja negociat cu Theresa May.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău