Luminița Odobescu, la Bruxelles: „UE trebuie să răspundă amenințărilor hibride la adresa statelor membre, Ucrainei și Republicii Moldova”

  • 22 Iulie 15:01
Luminița Odobescu, la Bruxelles: „UE trebuie să răspundă amenințărilor hibride la adresa statelor membre, Ucrainei și Republicii Moldova”

România susține menținerea presiunii asupra Rusiei prin sancțiuni și va continua să colaboreze cu Ucraina și Republica Moldova pentru a îmbunătăți interconectarea în sectorul energetic. Declarațiile au fost făcute de șefa diplomației române Luminița Odobescu, la Bruxelles, unde a participat la reuniunea miniștrilor de externe din UE, transmite Radio Chișinău.

România va continua să colaboreze cu Ucraina și Republica Moldova pentru a îmbunătăți și spori interconectarea în sectorul energetic, a subliniat Luminița Odobescu în cadrul declarațiilor susținute la Bruxelles înaintea reuniunii.

O altă prioritate este sprijinirea sectorului energetic din Ucraina, care este în mod constant sub un atac masiv din partea Rusiei. Este foarte important să continuăm să ajutăm Ucraina să își protejeze infrastructura energetică, să înlocuiască echipamentele avariate și să furnizeze electricitate. România va continua să colaboreze cu Ucraina și Republica Moldova pentru a îmbunătăți și crește interconectarea în sectorul energetic”, a precizat Odobescu.

Făcând trimitere la sancțiunile contra Rusiei, ministrul de externe al României a evidențiat nevoia de a menține presiunea asupra Moscovei prin măsuri punitive.

„Cu privire la sancțiuni. Trebuie să menținem presiunile asupra Rusiei. UE trebuie să răspundă amenințărilor hibride la adresa statelor membre, Ucrainei, Republicii Moldova. Acesta este motivul pentru care sprijinim adoptarea unui nou regim de sancțiuni contra Rusiei, care destabilizează activitatea în regiune”, a mai spus oficialul român.

Luminița Odobescu a transmis că România sprijină formula de pace a președintelui Volodimir Zelenski, descrisă drept „o cale pentru o pace durabilă și justă în Ucraina, pentru Ucraina și cu Ucraina, bazată pe Carta ONU și pe dreptul internațional”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău