UE susține calea spre integrare europeană a Bosniei

  • 05 Decembrie 2014 11:33
UE susține calea spre integrare europeană a Bosniei

Uniunea Europeană (UE) a afirmat joi că susține calea spre integrare europeană a Bosniei-Herțegovina, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat oficial, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și comisarul europen pentru politică de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, vor întreprinde vineri o vizită în Bosnia-Herțegovina.

Cei doi vor discuta despre reformele și procesul de integrare europeană a țării, în cursul convorbirilor lor cu lideri politici, șefi de partide și membri ai societății civile din Bosnia-Herțegovina.

''După recentele alegeri din Bosnia-Herțegovina, există acum șansa ca țara să înceapă să se îndrepte din nou către reforme, pentru a răspunde așteptărilor poporului și pentru a-și continua calea către UE'', a declarat Federica Mogherini înainte de vizita sa la Sarajevo.

''Întreprindem vizita în Bosnia-Herțegovina pentru a reitera sprijinul UE pentru calea spre integrare a țării și pentru a ne reafirma angajamentul în ce privește perspectiva europeană. În același timp, liderii aleși ai Bosniei trebuie să întreprindă acum, în interesul cetățenilor lor, în special reforme economice', a precizat comisarul Hahn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău