UE și-a revizuit, din nou, estimările privind recolta de grâu din acest an

  • 25 Iunie 2020 18:45
UE și-a revizuit, din nou, estimările privind recolta de grâu din acest an

Comisia Europeană a anunțat joi o nouă revizuire în jos a estimărilor sale privind recolta de grâu din acest an în Uniunea Europeană, mizând pe o producție de 117,2 milioane tone, comparativ cu 121,5 milioane tone cât estima în urmă cu o lună, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Aceasta este a doua revizuire, în jos, a estimărilor Executivului comunitar, după ce la finele lunii mai Comisia și-a redus prognozele privind recolta de grâu din acest an cu peste patru milioane de tone. Comisia Europeană nu a oferit motivele care au stat la baza noilor sale prognoze, dar acestea vin la o săptămână după ce serviciul UE de monitorizare a culturilor a anunțat că randamentul a fost afectat de condițiile secetoase din primăvară.

Și alte organisme de prognoză și-au revizuit semnificativ estimările privind producția de grâu a Uniunii Europene, din cauza condițiilor secetoase din primăvară, chiar dacă unii analiști sunt de părere că perspectivele s-au îmbunătățit ca urmare a ploilor și temperaturilor moderate înregistrate în luna iunie.

În ceea ce privește exporturile de grâu, Comisia și-a revizuit estimările privind livrările de grâu ale UE-27 în sezonul 2020/2021, care începe în luna iulie, până la 25 milioane de tone, de la 26,5 milioane tone cât estima anterior. Comparativ, în sezonul 2019/2020 estimările privind exporturile de grâu au fost îmbunătățite până la 34 milioane de tone.

În schimb, la porumb Executivul comunitar și-a îmbunătățit, pentru a doua lună la rând, estimările privind recolta înregistrată de UE-27 până la 71,9 milioane tone, de la 71,4 milioane tone cât estima luna trecută.

Estimările referitoare la recolta de orz au fost lăsate practic neschimbate la 56,1 milioane tone, dar au fost revizuite în jos cele privind recolta de rapiță a UE-27 până la 15,4 milioane tone, de la 15,6 milioane tone cât estima luna trecută, fiind în linie cu recolta slabă de anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău