UE și Statele Unite așteaptă formarea rapidă a noului Guvern

  • 02 Decembrie 2014 19:42
UE și Statele Unite așteaptă formarea rapidă a noului Guvern

Uniunea Europeană și Statele Unite salută victoria forțelor proeuropene de la Chișinău și așteaptă formarea rapidă a noului Guvern.

Totodată, România și-a exprimat sprijinul pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova. 

Președintele României Traian Băsescu, președintele ales Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta salută victoria partidelor proeuropene, în scrutinul parlamentar din Republica Moldova. Bucureștiul reafirmă sprijinul României în parcursul european al Chișinăului, subliniind că România va continua să fie un partener în realizarea acestor obiective.

Uniunea Europeană așteaptă cu nerăbdare formarea rapidă a unui guvern și a unei opoziții constructive la Chișinău. Comisia Europeană anunță, într-un comunicat, că este gata să ajute la consolidarea statului de drept și a economiei de piață din Republica Moldova. Uniunea Europeană rămâne, de asemenea, angajată să conlucreze cu viitorul guvern de la Chișinău, în vederea reglementării pașnice a conflictului transnistrean. 

Washingtonul califică alegerile parlamentare, desfășurate duminică în Republica Moldova, drept un 'reper important pe calea democrației' și îndeamnă liderii moldoveni să formeze 'cât mai rapid un guvern', a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf. Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu viitorul guvern al Republicii Moldova, subliniind că noul executiv de la Chișinău trebuie 'să lupte împotriva corupției, să avanseze pe calea reformelor și să găsească o soluție completă și pașnică pentru diferendul din regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău