UE și Londra încă nu au ajuns la un acord asupra modalității în care Regatul Unit va părăsi blocul comunitar

  • 12 Noiembrie 2018 13:55
UE și Londra încă nu au ajuns la un acord asupra modalității în care Regatul Unit va părăsi blocul comunitar

Uniunea Europeană și Londra încă nu au ajuns la un acord asupra modalității în care Regatul Unit va părăsi blocul comunitar, dar negocierile între cele două părți continuă, a anunțat luni negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, potrivit AFP și dpa.

Consiliul UE a transmis un comunicat, în contextul multiplicării în ultimele zile a speculațiilor legate de șansele unui acord rapid între Bruxelles și Londra.

''Câteva probleme cheie rămân în discuție, în special o soluție pentru a evita o frontieră fizică între Republica Irlanda și Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit'', se adaugă în comunicatul dat publicității la finalul unei reuniuni cu miniștrii afacerilor europene din UE.

În negocierile privind Brexit-ul, frontiera irlandeză constituie unul dintre principalele obstacole în calea unui acord între Londra și Uniunea Europeană, niciuna dintre părți nedorind reintroducerea unei frontiere fizice în insula Irlanda de teama de a nu compromite acordurile de pace care au pus capăt unei perioade de aproape trei decenii de violențe comunitare în Irlanda de Nord.

Regatul Unit va părăsi blocul comunitar european la finalul lui martie 2019, transmite Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,75
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău