UE se implică să combată știrile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G: Virusurile nu pot călători prin unde radio sau rețele mobile

  • 03 Iunie 2020 14:28
UE se implică să combată știrile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G:  Virusurile nu pot călători prin unde radio sau rețele mobile

Statele Europene vor să combată știrile false care leagă răspândirea bolii COVID-19 de tehnologia 5G, în contextul în care dezvoltarea noii tehnologii ar putea stimula economia europeană și ar ajuta UE să concureze mai bine cu Statele Unite sau cu China, scrie euractiv.com, citat de digi24.

Conform unor rapoarte prezentate de reprezentanții unor grupuri de telecomunicații, în cel puțin 10 state europene stâlpii de telefonie mobilă au fost incendiați iar angajații firmelor de telecomunicații au fost hărțuiți.

Știrile false au instigat la atacul asupra a peste 140 de stâlpi de telefonie mobilă, în ciuda apelurilor repetate ale autorităților și a Organizației Mondiale a Sănătății, care au respins afirmațiile că răspândirea noului coronavirus ar avea vreo legătură cu dezvoltarea noii tehnologii. „Virusurile nu pot călători prin unde radio sau rețele mobile, iar COVID-19 s-a extins și în țările unde nu este dezvoltată tehnologia 5G”, susțin reprezentanții OMS.

În Marea Britanie au fost 87 de atacuri incendiare și în Olanda 30, în timp ce au fost semnalate astfel de cazuri și în Franța, Belgia, Italia sau Germania.

Potrivit unui document al UE citat de Reuters, țările membre și-au subliniat îngrijorarea în cadrul unei conferințe video care a avut loc vinerea trecută.

Consiliul miniștrilor UE „susține importanța luptei împotriva răspândirii dezinformărilor legate de rețelele 5G, în special a celor care leagă răspândirea bolii COVID-19 de rețelele de telefonie mobilă”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Comisia Europeană a respins astfel de afirmații.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău