UE salută numirea premierului Chiril Gaburici

  • 19 Februarie 2015 10:13
UE salută numirea premierului Chiril Gaburici

Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Federica Mogherini, și comisarul european pentru politică de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, salută numirea premierului Chiril Gaburici și învestirea noului guvern de la Chișinău,

Federica Mogherini și Johannes Hahn susțin că așteaptă continuarea cooperării cu Republica Moldova și punerea în aplicare rapidă, întru beneficiul cetățenilor, a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Un guvern stabil, cu o agendă clară de reforme, va fi crucial în acest sens. Avem încredere că noul cabinet de miniștri va intensifica eforturile în realizarea reformelor-cheie, în special, cele din sectoarele justiției și financiar, precum și în domeniul combaterii corupției, în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se menționează în mesajul semnat de oficialii de la Bruxelles.

Federica Mogherini și Johannes Hahn au subliniat că UE reiterează sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statul special pentru regiunea transnistreană, și încurajează intensificarea eforturilor de soluționare pe cale pașnică a conflictului transnistrean.

„Republica Moldova este un partener asociat-cheie al UE, motiv din care Uniunea Europeană așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse și de succes cu noul Guvern de la Chișinău”, punctează înalții oficiali de la Bruxelles.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău