UE oferă granturi pentru dezvoltarea afacerilor în stânga Nistrului

  • 18 Martie 2019 13:15
UE oferă granturi pentru dezvoltarea afacerilor în stânga Nistrului

Programul „StartUp Academy”, finanțat de Uniunea Europeană, a fost lansat la finele săptămânii trecute  în regiunea transnistreană.

Acesta este o platformă pentru antreprenorii începători, care-i va susține la inițierea și dezvoltarea unei afaceri, transmite MOLDPRES.

În cadrul programului și-au prezentat ideile de afaceri 20 de participanți. După un proces de instruire și elaborarea unui plan de activitate, vor fi aleși șase sau șapte câștigători, care vor primi câte un grant în valoare de 2 000 de euro.

„În cadrul programului vor fi organizate cinci module, câte unul în fiecare lună, la diferite teme: analiza pieței, vânzări, marketing sau formarea planului de producție. După derularea acestor module vor fi alese proiectele câștigătoare”, a menționat Andrei Betanov, directorul Agenției de Investiții de la Tiraspol.

Pe lângă granturi, participanții cu cele mai reușite idei de afaceri vor beneficia de sfaturi și indicații din partea experților în domeniul antreprenoriatului la etapa de lansare a afacerii.

Reprezentantul Delegației UE în R. Moldova, Marco Gemmer, a remarcat faptul că astfel de proiecte propun o viziune mai clară asupra viitorului tinerilor și  oferă posibilități. „Când vorbim despre viitor, trebuie să ascultăm ce spun tinerii. Acest proiect este o bună oportunitate pentru a îmbina eforturile celor  începători cu experiență celor care sunt demult în breaslă”, a subliniat Marco Gemmer.

Anterior, în regiunea din stânga Nistrului au fost lansate mai multe proiecte sociale finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul Suediei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău