UE oferă granturi de până la 50.000 de euro societății civile de la nivel local

  • 15 August 2018 14:49
UE oferă granturi de până la 50.000 de euro societății civile de la nivel local

Organizațiile societății civile de nivel local sunt invitate să participe la un program de granturi finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Fundația Soros din Republica Moldova.

Acestea vor putea obține până la 50 de mii de euro pentru prestarea, dezvoltarea, crearea, extinderea și diversificarea serviciilor sociale comunitare adresate copiilor din grupurile vulnerabile și persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale, transmite IPN.

Programul de granturi urmărește ca serviciile create sau extinse să răspundă necesităților identificate ale beneficiarilor. Organizațiile sunt încurajate să stabilească și să consolideze parteneriate durabile cu autoritățile publice locale și centrale pentru o dezvoltare mai bună a serviciilor.

„Este un proiect ambițios cu suficiente resurse financiare pentru a dezvolta noi servicii, dar și a extinde accesul acelor oameni care au nevoie de aceste servicii sociale comunitare”, a spus Vitalie Slobozian, coordonatorul programului privind reducerea riscurilor din cadrul Fundației Soros-Moldova, în cadrul conferinței de lansare a programului de granturi.

Asociația Keystone Human Services Moldova va oferi asistență tehnică organizațiilor interesate să participe la program. Ludmila Malcoci, director executiv al asociației, a spus că un studiu realizat recent a scos în evidență faptul că în Republica Moldova sunt 380 de organizații care activează în domeniul social și că acestea sunt dezvoltate destul de neproporțional. Cele mai multe sunt în raioanele din regiunea centru, mai puține sunt în raioanele de sud și de nord.

Durata planificată pentru desfășurarea activităților în cadrul programului nu poate fi mai mică de șase luni și nu poate depăși 24 luni. Activitățile vor putea fi implementate în cadrul programului în perioada 1 decembrie 2018 – 30 noiembrie 2020. Termenul limită de prezentare a propunerilor de activități este 4 octombrie 2018, ora 16.00. Suma programului de granturi constituie 1,5 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău