UE oferă 41 milioane de euro asistență financiară țărilor cu venituri mici și mijlocii pentru combaterea COVID-19 și a efectelor sale

  • 20 August 2021 14:40
UE oferă 41 milioane de euro asistență financiară țărilor cu venituri mici și mijlocii pentru combaterea COVID-19 și a efectelor sale

UE va oferi 41 de milioane de euro pentru a ajuta țările cu venituri mici și mijlocii care se confruntă cu o criză sanitară, umanitară și socio-economică fără precedent, deoarece pandemia COVID-19 continuă să persiste, combinată cu un dezechilibru în furnizarea de vaccinuri, informează Comisia Europeană, scrie caleaeuropeana.ro.

Pentru a ajuta țările din America Latină și Caraibe, din Orientul Mijlociu și din Asia să facă față consecințelor pandemiei, UE a alocat 31 de milioane de euro, printre altele, pentru asistența medicală acordată populațiilor vulnerabile, pentru sprijinirea gestionării cazurilor de COVID-19 și pentru consolidarea capacității de rezistență a sistemelor locale de sănătate în vederea unor valuri viitoare. În plus, 10 milioane de euro sunt alocate pentru a sprijini Fondul Națiunilor Unite pentru Urgențe în favoarea Copiilor (UNICEF) în furnizarea de vaccinuri pentru copii în cadrul rezervei umanitare COVAX.

„UE a fost liderul răspunsului multilateral împotriva pandemiei de coronavirus, în mai multe moduri. Echipa Europa este un contributor principal la COVAX, care acționează pentru a se asigura că nicio țară nu este lăsată în urmă. Prin intermediul mecanismului UE de partajare a vaccinurilor, zeci de mii de doze de vaccin sunt furnizate în fiecare săptămână celor care au nevoie de ele în țările cu venituri mici și mijlocii. Finanțarea anunțată astăzi va contribui la abordarea repercusiunilor imediate ale COVID-19, inclusiv pentru comunitățile vulnerabile, cum ar fi refugiații Rohingya din Bangladesh și populațiile indigene din America Latină”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

UE a stat în prima linie a eforturilor globale de combatere a COVID-19 încă de la izbucnirea pandemiei. Echipa Europa a contribuit cu aproape 3 miliarde de euro pentru Facilitatea COVAX, pentru a contribui la asigurarea a cel puțin 1,8 miliarde de doze pentru 92 de țări cu venituri mici și medii inferioare. În prezent, peste 200 de milioane de doze au fost livrate prin COVAX către 138 de țări. În plus, pentru a completa eforturile COVAX, Echipa Europa își propune să împartă cel puțin 200 de milioane de doze de vaccinuri asigurate în cadrul acordurilor de achiziție în avans ale UE către țările cu venituri mici și mijlocii până la sfârșitul anului 2021.

În plus, Comisia Europeană oferă asistență umanitară în valoare de 100 de milioane de euro pentru a sprijini desfășurarea campaniilor de vaccinare în țările din Africa cu nevoi umanitare critice și sisteme de sănătate fragile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău