UE nu recunoaște legitimitatea alegerilor locale organizate de Rusia în Crimeea

  • 12 Septembrie 2022 19:04
UE nu recunoaște legitimitatea alegerilor locale organizate de Rusia în Crimeea

UE nu recunoaște legitimitatea alegerilor locale organizate de Rusia în Crimeea, și nici a reprezentanților aleși ai peninsulei anexate ilegal în 2014, a transmis purtătorul de cuvânt al șefului diplomației europene, Peter Stano.

În perioada 9-11 septembrie, au avut loc alegeri regionale și locale în Rusia, precum și în Republica Autonomă Ucraineană Crimeea, anexată ilegal, și în orașul Sevastopol.

„UE nu recunoaște desfășurarea acestor alegeri și rezultatul acestora în Peninsula Crimeea. UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei de către Federația Rusă, care reprezintă o încălcare a dreptului internațional. Crimeea este Ucraina. Prin urmare, nicio persoană <<aleasă>> la aceste alegeri în peninsula Crimeea anexată ilegal, care pretinde că <<reprezintă>> populațiile din Crimeea și Sevastopol, nu are nicio legitimitate și nu va fi recunoscută ca reprezentant al acestor teritorii”, a afirmat purtătorul de cuvânt. 

De asemenea, Stano a transmis că Uniunea Europeană își menține angajamentul de a sprijini integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional și de a pune în aplicare politica sa de nerecunoaștere.

În plus, Uniunea Europeană cere Rusiei „să înceteze imediat și necondiționat agresiunea militară ilegală, neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei și să își retragă toate forțele și echipamentele militare de pe întregul teritoriu al Ucrainei din cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău