UE nu este unitară cu privire la Siria, dar se așteaptă o poziție comună la viitorul Consiliu European

  • 16 Octombrie 2019 12:00
UE nu este unitară cu privire la Siria, dar se așteaptă o poziție comună la viitorul Consiliu European

"Uniunea Europeană nu este unitară în ceea ce privește Siria, dar se așteaptă să se ajungă la o poziție comună la viitorul Consiliu European", a declarat Liubomir Kiuciukov, directorul Institutului pentru Economie și Relații Internaționale din Bulgaria, citat de rador.

Potrivit acestuia, țările europene se confruntă cu o situație ambiguă, în care NATO, prin intermediul secretarului său, Jens Stoltenberg, aflat în vizită la Ankara, a arătat înțelegere față de Turcia și încercările sale de a-și apăra frontiera și în același timp, UE a condamnat acțiunile.

"Se așteaptă ca la Consiliul European să se ajungă la o decizie comună care să exprime o poziție negativă clară asupra acțiunilor Turciei. Un pas în această direcție îl reprezintă deciziile multor țări de a suspenda livrările de arme. Sancțiunile despre care au vorbit SUA nu vor rezolva problemele. Sancțiunile economice pot avea un efect întârziat, iar necesitatea de a încheia operațiunea este urgentă, deoarece aceasta duce la o criză umanitară. Consecințele vor fi geopolitice și vor afecta Siria și regiunea, deoarece această operațiune izolează SUA și Europa de participarea la soluționarea conflictului, întărește pozițiile turcești și aduce Rusia și guvernul lui Bashar al-Assad în Damasc ca factori majori în rezolvarea conflictului", a precizat Kiuciukov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău