UE își manifestă sprijinul pentru noul Guvern

  • 31 Iulie 2015 12:59
UE își manifestă sprijinul pentru noul Guvern

Uniunea Europeană va acorda tot sprijinul noului Guvern al Republicii Moldova, a declaratșeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, în cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Valeriu Streleț, care a avut loc astăzi, la Guvern.

Pirkka Tapiola a menționat importanța învestirii noului guvern pentru asigurarea stabilității și continuarea reformelor în Republica Moldova. Oficialul a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene pentru cooperare și a reiterat sprijinul în promovarea reformelor și modernizarea Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de executiv.
 
La rândul său, Premierul s-a arătat deschis pentru un dialog eficient cu partenerii europeni. „Este firesc să am această primă întrevedere oficială în calitate de Prim-ministru cu Dumneavoastră, reprezentantul Uniunii Europene la Chișinău. Avem o agendă ambițioasă și suntem ferm convinși că vom reuși să o realizăm cu succes, împreună cu partenerii noștri”, a precizat Prim-ministrul Valeriu Streleț.  
 
În cadrul întrevederii s-au discutat aspectele cooperării bilaterale, implementării Acordului de Asociere RM-UE și prioritățile de activitate în perioada imediat următoare. Un subiect aparte al discuției a vizat stadiul actual al realizării condiționalităților privind crearea Zonei de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător, inclusiv în regiunea din stânga Nistrului a Republicii Moldova.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău