UE: Germania, ținta campaniilor de dezinformare rusești

  • 09 Martie 2021 08:11
UE: Germania, ținta campaniilor de dezinformare rusești

Germania se află în centrul eforturilor de dezinformare rusești mult mai mult decât orice altă țară din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al UE, informează dpa, preluat de Agerpres.

"Niciun alt stat membru al UE nu este atacat mai violent decât Germania", indică un raport publicat marți de serviciul diplomatic al UE la Bruxelles.

Acestea menționează "campanii sistematice" atât la nivel politic, cât și prin intermediul mass-media apropiate de Kremlin.

În același timp, politicienii germani sunt acuzați că evită dialogul cu Rusia.

De la sfârșitul anului 2015, peste 700 de cazuri referitoare la Germania au fost colectate în baza de date "UE vs. Disinfo" a Uniunii.

Franța a fost vizată de peste 300 de ori, Italia de aproximativ 170 de ori și Spania de peste 40 de ori.

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) analizează rapoartele și declarațiile media, disponibile public pe site-ul "UE vs. Disinfo".

"Kremlinul creează o imagine intelectuală a Germaniei în care există câteva voci sensibile într-un refren de "rusofobie" irațională, se arată în raport.

Mai multe campanii ale presei ruse sunt citate drept dovezi.

Una dintre acestea este povestea unei familii rusești din Berlin ai cărei trei copii au fost luați în custodie de către autorități deoarece starea lor de bine era pusă în pericol. Mass-media ruse rulează această poveste de la începutul lunii trecute.

Aceeași sursă informează că mass-media și politicienii ruși au folosit povestea pentru a acuza autoritățile germane de suprimarea sistematică a rușilor din Germania.

Un site web rusesc a descris incidentul ca "un răspuns la (opozantul rus al Kremlinului Alexei) Navalnîi". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău