UE finanțează cu 150 de mii de euro reconstrucția Căminului Cultural din Carmanova, în Transnistria

  • 17 Martie 2018 11:41
UE finanțează cu 150 de mii de euro reconstrucția Căminului Cultural din Carmanova, în Transnistria

Casa de cultură din satul Carmanova, din stânga Nistrului, va fi reabilitată în cadrul Programului "Susținerea măsurilor de promovare a încrederii", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, potrivit agenției de presă INFOTAG.

Clădirea a fost construită în anii 70 ai secolului trecut și de atunci nu a fost reparată niciodată.

UE a acordat peste 150 mii euro pentru renovarea clădirii, iar lucrările sunt deja în toi, ca să fie finalizate până la începerea viitorului sezon rece.

Se instalează un sistem de încălzire, sunt schimbate geamurile, clădirea va fi racordată, până în luna mai, la ca nalizare și apeduct, vor fi renovate sălile de repetiții și sala mică de festivități.

Casa de cultură din Carmanova este unul dintre cele peste 80 de obiective de infrastructură renovate prin intermediul Programului "Susținerea măsurilor de promovare a încrederii".

Proiectul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea liderilor locali, reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în acțiuni comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău