UE | Federica Mogherini: Folosirea unui agent chimic care a pus în pericol civili pe teritoriul Marii Britanii este „șocantă”

  • 13 Martie 2018 16:02
UE |  Federica Mogherini: Folosirea unui agent chimic care a pus în pericol civili pe teritoriul Marii Britanii este „șocantă”

Uniunea Europeană a comunicat, marți, 13 martie, că tentativa de asasinare a unui fost spion rus în Marea Britanie este „șocantă" și că este gata să sprijine Marea Britanie, dacă i se va cere acest lucru.

Marea Britanie i-a acordat președintelui rus, Vladimir Putin, termen, până marți, 13 martie, la miezul nopții, pentru a explica cum a fost posibil ca un agent neurotoxic produs în Uniunea Sovietică să fie folosit pentru a ataca un fost dublu agent rus, care a transmis secrete serviciilor britanice de informații.

Un purtător de cuvânt al înaltului reprezentant al UE pentru politică externă Federica Mogherini a declarat că utilizarea unui agent chimic de clasă militară, într-o tentativă de asasinat pe teritoriul Marii Britanii, incident care a pus în pericol civili, este „șocantă".

„Suntem alături de Marea Britanie în urmărirea justiției în acest caz și suntem gata să oferim sprijin dacă va fi necesar", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău