UE este interesată în continuare de vaccinul anti-Covid Valneva, deși Marea Britanie a reziliat contractul

  • 14 Septembrie 16:46
UE este interesată în continuare de vaccinul anti-Covid Valneva, deși Marea Britanie a reziliat contractul

Uniunea Europeană este în continuare interesată de vaccinul anti-Covid 19 produs de laboratorul Valneva și își continuă negocierile, a asigurat marți guvernul francez, în timp ce Regatul Unit tocmai și-a reziliat contractul cu grupul franco-austriac, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

„Suntem hotărâți să continuăm” negocierile cu Valneva la nivelul UE, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei într-o conferință săptămânală despre campania de vaccinare, notează sursa citată

Valneva, parțial cu baza la Nantes, dezvoltă un vaccin împotriva Covid-19, care este încă în faza studiilor clinice. Cu toate acestea, compania a semnat deja un contract cu guvernul britanic, pentru a livra 100 de milioane de doze în caz de rezultate pozitive.

Dar grupul a anunțat săptămâna aceasta că Londra a reziliat contractul, o mare lovitură pentru laborator, deoarece era singura sa comandă pentru acest vaccin.

El nu a dat detalii cu privire la motivele acestei rezilieri, precizând doar că Londra l-a acuzat că „a eșuat în obligațiile sale”, pe care le „contestă viguros”.

Dar, „din partea europeană, negocierile contractuale pe care Comisia le desfășoară cu privire la acest contract continuă (...) pentru livrări în 2022”, a declarat Ministerul francez al Economiei.

Negocierile dintre Valneva și UE au fost, de asemenea, complexe. Fuseseră întrerupte la începutul anului, înainte de a fi reluate după aceea.

Mai multe țări europene, inclusiv Franța, se bazează acum pe acest vaccin pentru a „diversifica” acoperirea vaccinării, a spus ministerul, subliniind că este un proiect de vaccin cu virus inactivat.

Niciun vaccin care utilizează această tehnică nu este aprobat în prezent în UE. Cele distribuite sunt fie ARN messenger - Pfizer / BioNTech și Moderna - fie pe bază de vector viral - AstraZeneca și Johnson & Johnson.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,66 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
12
Wed
8

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău