UE: Comisia mixtă privind acordul nuclear iranian se reunește vineri

  • 02 Aprilie 2021 09:04
UE: Comisia mixtă privind acordul nuclear iranian se reunește vineri

UE va organiza vineri prin videoconferință o reuniune a Comisiei mixte privind acordul nuclear iranian pentru a ''discuta perspectiva unei posibile reveniri a Statelor Unite'' în acord, a anunțat joi șeful diplomației europene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Comisia mixtă va fi prezidată, în numele șefului diplomației UE Josep Borrell de secretarul general adjunct și directorul politic al Serviciului european pentru acțiune externă Enrique Mora și va reuni reprezentanți ai Chinei, Franței, Germaniei, Rusiei, Marii Britanii și ai Iranului'', se menționează într-un comunicat.

''Participanții vor discuta despre perspectiva unei eventuale reveniri a Statelor Unite la JCPOA (Joint Comprehensive Action Plan - Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune, denumirea oficială a acordului nuclear încheiat în 2015 de Iran cu puterile internaționale - n. red.) și despre modul de asigurare a punerii în aplicare depline și eficiente a acordului de către toate părțile'', se indică în comunicat.

Josep Borrell coordonează activitatea Comisiei mixte a JCPOA și a dus o intensă activitate diplomatică înainte de a organiza această reuniune.

Președintele SUA, Joe Biden, a promis să adere la acest acord din nou, dar cu condiția ca Teheranul să revină mai întâi la respectarea angajamentelor la care a început să renunțe ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA în timpul mandatului lui Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău