UE cere Republicii Moldova să respecte „integral” obligațiile din Acordul de liber schimb

  • 19 Aprilie 2017 15:05
UE cere Republicii Moldova să respecte „integral” obligațiile din Acordul de liber schimb

Uniunea Europeană a avertizat miercuri Republica Moldova să respecte Acordul de liber schimb cu blocul comunitar, în contextul în care președintele Igor Dodon încearcă să apropie Chișinăul de blocul rival condus de Rusia, Uniunea Economică Eurasiatică, transmite Reuters.

Republica Moldova a primit recent statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) — din care fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kârgâzstan—, în care președintele Dodon vede o opțiune la acordul de liber schimb cu UE, scrie Agerpres.

UE a precizat că, deși își încurajează partenerii să întrețină o serie de alianțe de afaceri, 'ne așteptăm ca Republica Moldova (...) să-și respecte integral obligațiile', a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt în cadrul unui briefing de presă, întrebată fiind despre reacția UE față de primirea de către Chișinău a statutului de observator la Uniunea Economică Eurasiatică.

Jumătate din schimburile comerciale ale Republicii Moldova se realizează cu Uniunea Europeană, iar acordul de liber schimb cu UE oferă Chișinăului acces la cel mai mare bloc comercial din lume. Concomitent, țara trebuie să rămână deschisă pentru bunurile provenite din Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău