UE cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării împotriva COVID-19

  • 19 Noiembrie 2021 19:47
UE cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării împotriva COVID-19

Bulgaria trebuie să-și intensifice ritmul vaccinării împotriva COVID-19 pentru a limita riscurile pentru sănătate pentru populația sa și pentru alte țări, a declarat vineri comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Bulgaria este țara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, mai puțin de 30% din populația sa adultă fiind vaccinată cu cel puțin o doză împotriva noului coronavirus, iar țara a înregistrat cea mai mare rată de deces din cauza COVID-19 din blocul comunitar.

"Primul risc este, desigur, pentru populația bulgară, însă (există riscul) să se genereze o nouă variantă, care ar fi mai rezistentă decât celelalte", a declarat Thierry Breton într-o conferință de presă la Sofia.

"Nu vreau să vorbim despre o posibilă variantă bulgară (de coronavirus) în iarnă. Și, dacă nu facem nimic, s-ar putea să vedem o variantă bulgară pentru că sunt prea mulți oameni care nu sunt vaccinați", a mai spus el.

Bulgaria a raportat vineri 2.785 de noi infectări, în scădere față de un număr record în octombrie, și 155 de noi decese. Pandemia de coronavirus a provocat până acum 26.985 de decese în țara cu 7 milioane de locuitori.

Circa 22.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 ore, numărul total ajungând la peste 3,1 milioane, a anunțat Ministerul bulgar al Sănătății.

În octombrie, guvernul interimar a introdus obligativitatea certificatului verde în numeroase spații interioare în încercarea de a încuraja vaccinarea.

"Nu amestecați politica cu știința și cu sănătatea oamenilor", a spus Breton, subliniind că vaccinurile s-au dovedit a fi cel mai eficient instrument de luptă împotriva pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău