UE avertizează TikTok: Mesajul ferm pentru rețeaua de socializare chineză

  • 12 Ianuarie 2023 15:45
UE avertizează TikTok: Mesajul ferm pentru rețeaua de socializare chineză

Compania chineză TikTok trebuie să-și amintească să respecte regulile Uniunii Europene, inclusiv cerințele de transparență privind algoritmii săi, a declarat recent comisarul pentru piața internă Thierry Breton, informează Playtech.ro.

„Îi voi reaminti președintelui TikTok să respecte integralitatea regulilor noastre, care îi protejează pe cetățenii noștri, dar și obligațiile pe care le vor avea, inclusiv cu privire la transparența algoritmilor lor”, a declarat Breton într-o conferință de presă comună cu Ministrul Economiei Spaniei, Nadia Calvino, citat de Reuters.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să călătorească la Bruxelles pentru a se întâlni cu înalți oficiali ai UE în cursul acestei săptămâni.

Mai mult, încep să apară din ce în ce mai multe dovezi că aplicația chinezească TikTok este utilizată în scopuri de spionaj. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză interdicția autorităților americane referitoare la rețeaua de socializare.

Utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale a fost interzisă în Statele Unite ale Americii, după cum se arată în legea de finanțare a guvernului adoptată de congres. Aceasta este cea mai recentă dovadă a valului de îngrijorare pe marginea riscurilor de securitate care vin la pachet cu populara rețea de socializare deținută de chinezii de la ByteDance.

Proiectul de lege cu interdicția legată de TikTok urmează să fie semnat de președintele Joe Biden și, printre altele, solicită platformelor de comerț online să efectueze mai multe verificări pentru produsele comercializate pentru a le evita pe cele contrafăcute. Nu în ultimul rând, obligă giganți care fac fuziuni între companii să achite taxe mai mari pentru depunerea actelor la agențiile federale de reglementare.

Ca referință, acest efort legislativ vine pe ultima sută de metri din 2022 după mai multe amânări. În teorie, ar fi trebuit să existe demult obligativitatea pentru Google și Apple de a oferi dezvoltatorilor acces la mai multe servicii de plată, dar și mai multe mecanisme de prevenție a accesului copiilor la diferite servicii online.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău