UE are acces la medicamentul Remdesivir, eficient în tratarea COVID-19

  • 29 Iulie 2020 18:41
UE are acces la medicamentul Remdesivir, eficient în tratarea COVID-19

După multe negocieri și eforturi depuse de Comisia Europeană, Executivul a reușit să semneze un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru asigurarea dozelor de tratament cu Remdesivir. Începând cu luna august acestea vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, cu coordonarea și sprijinul Comisiei.

„Instrumentul de asistență de urgență al Comisiei va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro,  asigurând tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19: ”Acestă finanțare va ajuta la acoperirea nevoilor actuale în următoarele câteva luni, asigurând în același timp o distribuție echitabilă la nivelul UE, pe baza unei chei de alocare, ținând cont de sfaturile Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor”, se arată în comunicatul Executivului, citat de caleaeuropeana.ro.

De asemenea, Comisia pregătește acum o achiziție comună pentru livrări suplimentare de medicamente, care ar trebui să acopere necesitățile și livrările suplimentare începând cu luna octombrie.

Remdesivir este primul medicament autorizat la nivelul UE în tratamentul împotriva COVID-19.

Gilead Sciences Inc este compania americană care produce Remdesivir, singurul medicament antiviral care a primit o autorizație de comercializare condiționată de către UE pentru utilizarea sa în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Remdesivir este un medicament antiviral monitorizat ca tratament pentru Covid-19. Remdesivir este un „inhibitor al ARN polimerazei virale” (un medicament care interferează cu producerea de material genetic viral, prevenind înmulțirea virusului). Acesta a arătat activitate consistentă in vitro împotriva diferitelor virusuri ARN, inclusiv SARS-CoV-2 și a fost inițial dezvoltat pentru tratarea Ebola.

Reamintim că la începutul lunii iulie, administrația Trump a cumpărat practic toate stocurile cu Remdesivir, fiind medicamentul dovedit eficient în tratarea COVID-19, iar nicio altă țară din lume nu îl va putea cumpăra în următoarele trei luni, cel puțin, relatează The Gurardian.

Citiți și:  Administrația Trump a cumpărat toate stocurile de Remdesivir, medicamentul dovedit eficient în tratarea COVID-19. Nicio altă țară nu îl va putea cumpăra în următoarele trei luni

 
 
 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău