UE ar trebui să-și poată vaccina toți cetățenii până la sfârșitul verii, crede comisarul european Breton

  • 04 Martie 2021 17:28
UE ar trebui să-și poată vaccina toți cetățenii până la sfârșitul verii, crede comisarul european Breton

Uniunea Europeană ar trebui să fie în măsură să îi vaccineze pe toți cetățenii europeni "până la sfârșitul verii", a declarat joi la Roma comisarul european pentru piața internă Thierry Breton, care răspunde de aspectele industriale ale fabricării vaccinurilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Situația privind vaccinurile este liniștitoare. Este o provocare enormă și totuși am reacționat cu o mare rapiditate", a declarat Breton în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul italian al dezvoltării economice, Giancarlo Giorgetti.

"Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid și cred că până la sfârșitul verii îi vom putea vaccina pe toți cetățenii europeni", a dat el asigurări.

"Până la sfârșitul anului Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an", a afirmat el. "Europa este primul continent pentru producția de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (...) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă", a conchis el.

Aceste declarații au intervenit în contextul în care prim-ministrul italian Mario Draghi i-a cerut miercuri seară președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen să accelereze răspunsul UE la pandemie, "în special în ceea ce privește vaccinurile".

Întârzierile în livrarea vaccinurilor anti-COVID, a căror achiziție a fost organizată la nivel european de Comisia Europeană, fac obiectul criticilor în numeroase state membre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău