UE ar putea suspenda unele granturi și credite promise Egiptului

  • 19 August 2013 14:45
UE ar putea suspenda unele granturi și credite promise Egiptului

Uniunea Europeană ar putea decide suspendarea unor credite și granturi promise Egiptului însă nu și a ajutorului umanitar acordat acestei țări, după cum a dat asigurări, duminică, 18 august, ministrul francez de externe, Laurent Fabius.

 

Pachetul promis anul trecut de Bruxelles, unele state membre și instituții financiare, are o valoare totală de 5 miliarde de euro. Scopul europenilor este ca, prin aceste presiuni, să prevină noi violențe în Egipt, unde peste 850 de persoane au fost ucise în ultimele zile pe fondul intervenției împotriva Fraților Musulmani. Autoritățile egiptene susțin că forțele de securitate au fost, la rândul lor, atacate atunci când au încercat să evacueze taberele Fraților Musulmani, peste 70 de polițiști fiind uciși și numeroși alții răniți.

Gruparea acuză, la rândul ei, autoritățile de excese, cel mai recent caz privind moartea a 36 de persoane în arestul poliției - lăsați să se sufoce, susțin Frații Musulmani, în timp ce încercau să evadeze, spune poliția. Dincolo de conflictul cu Frații Musulmani, organizație islamistă moderată care susține că nu apelează la violență, guvernul de la Cairo se confruntă și cu grupări jihadiste, în principal în Peninsula Sinai, unde 24 de polițiști au fost uciși astăzi într-o ambuscadă.

Peste 850 de persoane au fost ucise în ultimele zile pe fondul intervenției împotriva Fraților Musulmani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău