UE alocă 232 milioane de euro suplimentar pentru eforturile de combatere a coronavirusului

  • 24 Februarie 2020 13:46
UE alocă 232 milioane de euro suplimentar pentru eforturile de combatere a coronavirusului

Comisia Europeană a anunțat alocarea a 232 de milioane de euro suplimentar pentru a combate începutul epidemiei de coronavirus în blocul comunitar, după o înmulțire a cazurilor de infectare cu coronavirus în Italia, unde s-au înregistrat deja cinci decese, cerând în același timp statelor membre să nu ia măsuri pripite fără a cântări dovezile științifice, informează DPA, preluat de AGERPRES.

'Cu peste 2.600 de vieți pierdute deja (la nivel mondial), nu există altă opțiune decât să ne pregătim la toate nivelurile', a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Aproximativ jumătate din această finanțare este destinată Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a îmbunătăți pregătirea și măsurile de intervenție în țările cu sisteme de sănătate precare. Cea mai mare parte a fondurilor rămase va fi orientată însă spre cercetarea științifică, de exemplu cu privire la dezvoltarea de vaccinuri.

Măsuri precum închiderea frontierelor în cadrul zonei Schengen de călătorie fără restricții în Europa ar trebui să se bazeze numai pe evaluări de risc, recomandări științifice și proporționalitate, a apreciat Lenarcic.

Experți din statele membre UE urmează să se reunească luni și o echipă de experți OMS și UE este așteptată marți în Italia, notează agenția de presă citată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău