UE acordă un ajutor de 1,5 milioane euro Bosniei-Herțegovina pentru refugiați și migranți

  • 07 Iunie 2018 19:16
UE acordă un ajutor de 1,5 milioane euro Bosniei-Herțegovina pentru refugiați și migranți

Uniunea Europeană a hotărât să acorde Bosniei-Herțegovina un ajutor umanitar în valoare de 1,5 milioane euro pentru refugiați și migranți - a anunțat Delegația UE la Sarajevo.

Cu acest ajutor, valoarea ajutoarelor umanitare acordate de UE statelor din Balcanii de Vest ajunge la 30,5 milioane euro.

"Numărul refugiaților și migranților care ajung în Bosnia-Herțegovina a crescut și trebuie să reacționăm. Dorim să ajutăm Bosnia-Herțegovina să depășească această situație și să poată ajuta migranții" - a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea situațiilor de criză, Christos Stylianides, adăugând că sprijinul financiar al UE este destinat nevoilor de bază, pentru cazare, alimente și asistență medicală.

"Trebuie să consolidăm capacitățile de acordare a asistenței și de a îmbunătăți organizarea asociațiilor, care deja acordă pe teren asistența de urgență" - se spune în comunicatul Delegației UE la Sarajevo. Potrivit datelor autorităților, anul acesta în Bosnia-Herțegovina au intrat 5.660 de migranți ilegali.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău