UE acordă o nouă tranșă de milioane de euro ajutor către Ucraina

  • 04 Decembrie 2014 14:28
UE acordă o nouă tranșă de milioane de euro ajutor către Ucraina

Comisia Europeană a acordat miercuri o nouă tranșă de 500 de milioane de euro ajutor către Ucraina în schimbul implementării de reforme, în contextul în care Kievul are un nou guvern prooccidental, informează Agerpres.

 

'Comisia, în numele Uniunii Europene, a acordat 500 de milioane de euro Ucrainei în cadrul unui program de asistență macroeconomică aprobat la începutul acestui an', afirmă CE într-un comunicat.

Uniunea Europeană urmează să acorde în primăvara anului viitor suma de 250 de milioane de euro Ucrainei, a cărei economie se confruntă cu probleme.

'Europa își respectă promisiunile de solidaritate față de Ucraina. Oferim un sprijin esențial poporului ucrainean în vremuri dificile pe plan economic și social', a declarat comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici.

'În schimb, este vital ca țara să-și mențină ritmul reformelor pentru a crea un mediu prosper și durabil pentru toți ucrainenii', a adăugat el. Reformele cerute de UE se referă în special la gestionarea finanțelor publice, la lupta împotriva corupției, fiscalitate, energie și sectorul financiar.

În total, Uniunea Europenă va acorda 1,6 miliarde de euro sub formă de împrumuturi Ucrainei prin intermediul programului său de asistență macroeconomică, condiționat de reforme.

Această sumă face parte dintr-un plan de ajutor mult mai mare de 11 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, subvenții, strângere de fonduri pentru politica regională, precum și investiții ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău