UE acordă asistență financiară pentru Cahul și Ungheni: Sunt scoase la vot câte zece idei de dezvoltare pentru fiecare localitate

  • 04 Iunie 2020 16:14
UE acordă asistență financiară pentru Cahul și Ungheni: Sunt scoase la vot câte zece idei de dezvoltare pentru fiecare localitate

Centrele municipiilor Cahul și Ungheni vor fi renovate cu asistența financiară a Uniunii Europene. Localnicii sunt parte a schimbării și vin cu idei de transformare a centrelor acestor două orașe, or, recomandările populației vor fi luate în considerare în acest proces de modernizare, activitate care va fi demarată în acest an cu asistența financiară a UE în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE, implementat de PNUD și UNICEF Moldova, transmite MOLDPRES.

„Prin această inițiativă încurajăm oamenii din Cahul și Ungheni să fie activi și să își exprime public ideile de dezvoltare a comunității lor. Este un element important  în abordarea Uniunii Europene de susținere a regiunilor-cheie. Sperăm că acest gen de activități va aduce schimbarea dorită în comunități, acestea dezvoltându-se datorită ideilor și implicării oamenilor“, a afirmat Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Locuitorii municipiilor Cahul și Ungheni, precum și oamenii din alte regiuni sunt invitați să voteze, în perioada 4 – 15 iunie, ideile de renovare a centrelor localităților, accesând paginile web www.eu4cahul.md (pentru Cahul) și www.eu4ungheni.md (pentru Ungheni). La vot sunt scoase câte zece idei pentru fiecare localitate, care au obținut cel mai mare scor de evaluare a juriului în cadrul concursului „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european”. Concursul a fost desfășurat în perioada ianuarie-martie, fiind înscrise peste 300 idei de modernizare a acestor două orașe. 

„Programul EU4Ungheni a creat un cadru favorabil de discuții cu cetățenii referitor la modernizarea centrului cultural, istoric și administrativ al municipiului Ungheni. Ne bucură faptul că unghenenii cunosc problemele orașului și vin cu soluții realiste și in același timp inovative. Împreună ne propunem să schimbăm aspectul centrului orașului și sunt sigur că numai împreună vom reuși”,  a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

„Centrul municipiului Cahul are nevoie de transformare și îmbunătățire a aspectului său pentru confortul cetățenilor. Propunerile și ideile expediate de cahuleni în cadrul concursului sunt necesare, coincid cu prioritățile stabilite de municipalitate, iar grație suportului din partea UE, contribuției noastre și implicării cetățenești, acestea vor fi treptat implementate cu succes”,  spune Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

Fiecare participant poate vota zilnic o singură dată, maxim trei idei din zece, de pe o adresă IP. Autorii a trei idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiați.

Concursul „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu European” este parte a unei inițiative complexe de consultare și participare a oamenilor în procesele de dezvoltare a regiunilor realizată de Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie”.

Susținerea pentru municipiile Ungheni și Cahul este oferită în cadrul celei de-a doua inițiative din programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.  Aceasta se desfășoară în perioada 2019-2025, fiind implementată de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare  (PNUD) și Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), cu îndrumarea strategică a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău