UE a livrat Ucrainei arme și echipamente în valoare de peste 8 miliarde de euro, anunță Borrell

  • 15 Noiembrie 2022 09:15
UE a livrat Ucrainei arme și echipamente în valoare de peste 8 miliarde de euro, anunță Borrell

Uniunea Europeană și statele sale membre au trimis în Ucraina echipamente militare în valoare de cel puțin 8 miliarde de euro, de la începutul războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin, a declarat luni șeful politicii externe a blocului comunitar, Josep Borrell, potrivit Reuters și CNN.

În cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, organizată după o reuniune a Consiliului de Afaceri Externe al UE, Borrell a declarat că această sumă reprezintă aproximativ 45% din ajutorul oferit Kievului de către Statele Unite ale Americii. Borrell a adăugat că UE va „continua să izoleze Rusia pe plan internațional” și va continua să impună „măsuri restrictive” împotriva economiei ruse, transmite digi24.ro.

Încă de la izbucnirea conflictului, UE s-a grăbit să sară în ajutorul Ucrainei, oferindu-i sprijin militar și o cantitate semnificativă de armament. De asemenea, Bruxelles-ul a impus o serie de sancțiuni dure împotriva a sute de entități ruse și a celor care au legături cu Kremlinul și cu președintele rus Vladimir Putin. În luna octombrie, Uniunea Europeană a anunțat că își intensifică sprijinul militar pentru Ucraina prin lansarea unei misiuni de formare a 15.000 de soldați ucraineni pe teritoriul său.Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:1,54 m/s
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-3
Arhivă Radio Chișinău