UE a impus sancțiuni împotriva deputaților ruși aleși în Crimeea

  • 09 Noiembrie 2016 14:10
UE a impus sancțiuni împotriva deputaților ruși aleși în Crimeea

UE a adăugat la lista persoanelor și a companiilor care fac obiectul unor sancțiuni pentru încălcarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei, pe deputații Dumei de Stat din Rusia, aleși în Crimeea și Sevastopol, potrivit textului Deciziei Consiliului UE, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„Având în vedere organizarea de catre Rusia a alegerilor pentru Duma de Stat în teritoriile anexate ilegal Crimeea și Sevastopol, Consiliul consideră că șase persoane urmează să fie adăugate la lista persoanelor și companiilor care fac obiectul unor măsuri restrictive,” – spune documentul.

Lista include cinci deputați din Crimeea – Konstantin Baharev, Ruslan Balbek, Andrei Kozenko, Svetlana Savcenko, Pavel Șperov și deputatul de la Sevastopol, Dmitri Belik.

Decizia intră în vigoare de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

La alegerile parlamentare pentru Duma de Stat a Rusiei, din septembrie, au fost alesti in Crimeea si Sevastopol un total de 8 de deputați.

În ceea ce privește doi dintre aceștia (Natalia Poklonskaia și Mikhail Șeremet), UE a anunțat deja sancțiuni după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014.

Noile sancțiuni împotriva „deputaților din Crimeea” au fost introduse la inițiativa Lituaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău