UE a dat undă verde pentru sancționarea responsabililor de represiunea manifestanților pașnici din Belarus

  • 15 August 2020 10:27
UE a dat undă verde pentru sancționarea responsabililor de represiunea manifestanților pașnici din Belarus

Uniunea Europeană a dat undă verde vineri pentru sancționarea represiunii din Belarus în urma realegerii disputate a președintelui Aleksandr Lukașenko, au declarat oficiali europeni, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Miniștrii de externe din UE au convenit să-i sancționeze pe cei responsabili de represiune și va fi întocmită o listă cu nume”, a precizat sursa citată.

Cel puțin nouă state membre ale Uniunii Europene și Comisia Europeană au cerut instituirea de noi sancțiuni împotriva Belarusului în urma alegerilor prezidențiale contestate de opoziție și a represiunii care continuă împotriva manifestanților ce protestează față de realegerea președintelui Aleksandr Lukașenko, notează vineri Reuters.

Polonia, Republica Cehă, Estonia, Lituania, Letonia și Danemarca au cerut într-o scrisoare comună ”măsuri restrictive împotriva oficialilor” responsabili pentru desfășurarea alegerilor încheiate cu realegerea lui Lukașenko cu circa 80% din voturi și pentru violențele împotriva protestatarilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău