UE a acordat o finanțare de 121 milioane de euro pentru certificatele COVID

  • 11 Aprilie 2021 09:59
UE a acordat o finanțare de 121 milioane de euro pentru certificatele COVID

Certificatul Verde European a primit o finanțare suplimentară de 121,5 milioane de euro, pentru toate cele 27 de state membre ale UE, comunică Digi24.ro.

Potrivit Ursulei von de Leyen, președintele Comisiei Europene, certificatele vor contribui la reluarea călătoriilor sigure în spațiul comunitar, relatează Mediafax, potrivit Digi24.ro.

„Scopul nostru este să fie funcționale până în această vară. Invit țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară”, a scris Von de Leyen pe Twitter.

Și europarlamentarul Corina Crețu a făcut o postare pe social media, în legătură cu acest subiect. Fostul comisar european spune că, potrivit propunerii Comisiei Europene, cetățenii europeni vor putea călători cu acest document dacă au un rezultat negativ la testul COVID, dacă s-au vaccinat sau dacă au trecut prin boală și s-au vindecat.

Emiterea acestor certificate se va realiza de către statele membre și va exista și o variantă electronică, astfel încât să existe posibilitatea stocării pe telefoanele mobile ale celor care doresc să călătorească.

După aprobarea Consiliului, urmează votul în plenul Parlamentului European.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău