Ucrainenii pot procura asigurarea de răspundere civilă auto internă la orice asigurator

  • 03 Martie 2022 14:39
Ucrainenii pot procura asigurarea de răspundere civilă auto internă la orice asigurator

În Republica Moldova se poate intra cu autovehicule înmatriculate în Ucraina chiar dacă persoanele nu dețin Certificat de asigurare „Carte Verde”, eliberat de companiile de asigurări din statul vecin. Condiția este să încheie, în termen de 24 de ore, contracte de asigurare de răspundere civilă auto internă. Acestea sunt eliberate de asigurătorii licențiați din Republica Moldova, iar prețurile variază în funcție de perioada pentru care sunt emise, dar și de tipul unității de transport, transmite IPN.

Contractele de asigurare de răspundere civilă auto internă sunt emise pentru o perioadă de la 15 zile și până la 12 luni. Prețurile  variază în funcție de termenul pentru care sunt emise, categoria auto, capacitatea cilindrică sau masă, dar și în funcție de experiența conducătorului auto – menționează reprezentanții unei companii. O altă companie precizează că prețurile pornesc de la 400 de lei și pot ajunge până 4000 de lei.

Comisia Națională a Pieței Financiare precizează că autovehiculele aflate pe teritoriul Republicii Moldova în tranzit, pentru a avea acoperire de asigurare de răspundere civilă auto în zona Euro, urmează să contracteze la frontiera cu România asigurări de frontieră emise de asigurătorii autorizați români. Asigurarea de frontiera încheiată în România este valabilă în toate statele din Spațiul Economic European și în Elveția și este valabilă pentru un termen de 30 zile. Mai multe informații privind asigurarea de frontieră pot fi accesate pe pagina Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.

Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al automobilelor ucrainene care au intrat din 24 februarie în Republica Moldova. Autoritățile responsabile precizează că aceste date sunt în proces de sistematizare și vor fi prezentate în timpul apropiat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău