Ucrainenii au lovit din plin nava rusă de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak. Momentul impactului, surprins de la bordul dronei

  • 04 August 2023 15:30
Ucrainenii au lovit din plin nava rusă de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak. Momentul impactului, surprins de la bordul dronei

Nava rusă de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak a fost lovită frontal de o dronă maritimă kamikaze. Nava se afla în portul Novorossisk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în regiunea Krasnodar. În această dimineață Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că „în cursul nopții, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să atace Baza Navală Novorossisk, cu două drone maritime, scrie Defence România.

Potrivit rușilor, vedetele fără echipaj ucrainene au fost descoperite vizual și distruse cu armamentele standard de la bordul navelor rusești, care asigurau protecția radei externe a bazei navale”, se susține într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Atacul a avut loc chiar în interiorul Bazei Navale Novorossisk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în regiunea Krasnodar. 

Ceea ce nu spun însă rușii e că nava de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak a fost lovită din plin de o dronă maritimă.

Pe rețelele de socializare, conturi militare au publicat mai multe imagini cu drone maritime kamikaze care lovesc nava rusă de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak.

Autenticitatea imaginilor nu e confirmată oficial, dar într-un material video momentul impactului e filmat chiar de la bordul UAV-ului kamikaze.

În imagini suprinse după atac, se poate vedea nava rusă de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak avariată.

Lovirea navei de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak amintește de scufundarea crucișătorului Moskva

Așa cum era de așteptat, Ucraina nu a revendicat atacul. Kievul nu comentează niciodată astfel de incidente, în ciuda faptului că e cât se poate de clar că atacurile sunt ucrainene.

Nu știm care e starea navei ruse Olenegorskiy Gornyak. Cert e că cea mai devastatoare lovitură primită de Marina rusă de la începutul războiului e scufundarea crucișătorului Moskva.

Crucișătorul Moskva a fost lovit, pe 13 aprilie 2022, de două rachete ale sistemului ucrainean anti-navă RK-360 Neptun. A doua zi, forțele navele ruse au încercat să salveze crucișătorul Moskva, dar acesta s-a scufundat din cauza avariilor și a incendiului care a izbucnit în interior.

Nici până azi Rusia nu a admis că nava a fost scufundată de ucraineni, nu știm cu exactitate numărul morților iar subiectul e profund cenzurat în presa din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău