Ucrainenii au distrus cel puțin un tanc rusesc de ultimă generație. Informațiile date de ministerul britanic al Apărării (VIDEO)

  • 07 Mai 2022 10:54
Ucrainenii au distrus cel puțin un tanc rusesc de ultimă generație. Informațiile date de ministerul britanic al Apărării (VIDEO)

În luptele împotriva armatei ruse, armata ucraineană a distrus cel puțin un tanc rusesc T-90M de ultimă generație, scrie ziare.com.

Acest lucru a fost raportat de Ministerul Apărării al Regatului Unit, precizează sursa citată

„Cel puțin un tanc T-90M, cel mai modern tanc rusesc, a fost distrus în luptă”, se arată în comunicat.

Potrivit ministerului, aproximativ 100 de tancuri T-90M sunt în prezent în serviciu printre cele mai bine echipate unități rusești, inclusiv cele care luptă în Ucraina.

"Conflictul din Ucraina provoacă daune grave unora dintre cele mai pregătite unități de luptă și capabilități avansate ale Rusiei. După acest conflict, Rusia va avea nevoie de timp și efort considerabil pentru a-și reconstrui forțele armate", a spus Ministerul Apărării britanic.

În același timp, va fi deosebit de dificil să înlocuiți echipamentele modernizate și îmbunătățite din cauza sancțiunilor care limitează accesul Rusiei la componentele microelectronice critice.

T-90M a fost introdus în 2016. Este echipat cu armură îmbunătățită, tun îmbunătățit și sisteme de navigație prin satelit îmbunătățite. În același timp, armura modernizată concepută pentru a contracara armele antitanc rămâne vulnerabilă dacă nu este susținută de alte elemente de forță, a spus ministerul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău