Ucrainenii au bombardat un depozit de combustibil pe teritoriul Rusiei

  • 04 Februarie 2023 14:15
Ucrainenii au bombardat un depozit de combustibil pe teritoriul Rusiei

Autoritățile din regiunea Belgorod a Rusiei, situată la granița cu Ucraina, au declarat alertă teroristă pe termen nedeterminat, după bombardarea unei fabrici.

„În Borisovka, un obiectiv industrial civil a fost atacat de forțele ucrainene în timpul nopții”, a scris guvernatorul Belgorodului Viaceslav Gladkov sâmbătă pe canalul său de Telegram, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit informațiilor apărute pe rețelele sociale, atacul a vizat un depozit de combustibil, situat în apropierea unei fabrici unde se produc profile metalice, care sunt folosite inclusiv la „Podul lui Putin” peste strâmtoarea Kerci.

Nivelul de alarmă în regiunea Belgorod a fost declanșat de un mare incendiu într-o fabrică din Borisovka, la aproximativ 30 km vest de capitala regiunii. Potrivit autorităților, incendiul a fost provocat de bombardamente de pe teritoriul ucrainean.

Din fericire, nu au fost morți sau răniți, a anunțat guvernatorul Gladkov. Potrivit postărilor pe rețelele sociale, fabrica producea structuri de metal pentru construcția podurilor, inclusiv podul din Rusia continentală până în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău