Ucrainenii ar putea renunța să mai sărbătorească de Ziua Femeii, Ziua Muncii și Ziua Victoriei

  • 30 Ianuarie 2017 17:40
Ucrainenii ar putea renunța să mai sărbătorească de Ziua Femeii, Ziua Muncii și Ziua Victoriei

Sărbătorile de 8 martie, 1 și 9 mai ar putea fi anulate ca zile libere în Ucraina, dacă va fi acceptat un proiect propus de Institutul Memoriei Naționale din această țară. Directorul acestui institut, Volodymr Veatrovych, propune ca în schimb să fie instituite alte sărbători, care să nu amintească de trecutul sovietic.

Potrivit lui Volodymr Veatrovych, „aceste sărbători ne amintesc de perioada sovietică și ele nu mai sunt actuale. Spre exemplu, ziua de 8 martie este zi liberă doar în teritoriile fostei URSS, Cambodgia, Uganda, Coreea de Nord și alte țări. Nu sunt împotriva marcării în Ucraina a Zilei Internaționale a Femeii. Propunerea noastră este să anulăm doar ziua liberă prevăzută pentru această dată”, transmite Bucpress.eu

Drept exemplu, directorul Institutului Memoriei Naționale din Ucraina s-a referit la Ziua victoriei asupra Germaniei naziste, sărbătorită în țările din fosta URSS pe 9 mai, pe când în Europa aceasta se întâmplă la data semnării actului de capitulare – pe 8 mai.

Proiectul de lege urmează să fie transmis Radei Supreme spre examinare și dacă inițiativa va fi susținută atunci aceste zile vor înceta să mai fie zile de odihnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău