Ucraina | Washingtonul și europenii, pregătiți să compenseze parțial o eventuală lipsă a gazului rus

  • 25 Ianuarie 2022 18:32
Ucraina | Washingtonul și europenii, pregătiți să compenseze parțial o eventuală lipsă a gazului rus

Statele Unite și europenii au luat măsuri pentru a proteja aprovizionarea Europei cu gaze naturale dacă Rusia va decide vreodată, în cazul unui conflict deschis, să închidă robinetul, a declarat marți un înalt oficial de la Casa Albă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

El a avertizat, de asemenea, Moscova împotriva oricărei ''instrumentalizări'' a vânzărilor sale de hidrocarburi: Rusia ''are nevoie de venituri din gaze și petrol cel puțin atât cât are nevoie Europa de aprovizionarea cu energie''.

Statele Unite sunt pregătite, în cazul unui atac rus asupra Ucrainei, să interzică exportul de tehnologie americană către Rusia, a mai afirmat oficialul de la Casa Albă.

''Opțiunile de control al exporturilor pe care le luăm în considerare împreună cu aliații noștri ar fi o lovitură gravă pentru ambițiile lui (Vladimir) Putin de a-și industrializa economia și aceasta ar afecta domenii care sunt importante pentru el, de exemplu inteligența artificială, calculatoarele cuantice, apărarea, aerospațialul și alte sectoare cheie'', a precizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău