Ucraina vrea să obțină o perspectivă clară de aderare la UE

  • 24 Septembrie 2020 10:39
Ucraina vrea să obțină o perspectivă clară de aderare la UE

Ucraina încearcă să obțină de la Uniunea Europeană o perspectivă clară și articulată privind aderarea sa, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a indicat miercuri serviciul de presă al președinției de la Kiev, citat de Xinhua, preluat de AGERPRES.

'Uniunea Europeană este partenerul nostru cheie în restabilirea suveranității și integrității teritoriale a țării, precum și în sprijinirea reformelor. De la semnarea Acordului de asociere, UE a devenit principalul partener comercial al Ucrainei, a cărei pondere reprezintă deja peste 40% din comerțul nostru exterior. Totuși, Ucraina dorește o integrare deplină în UE', a subliniat Zelenski.

Kievul, a spus el, depune eforturi în prezent pentru aprofundarea integrării între Ucraina și UE în cadrul Acordului de asociere, precum și pentru adaptarea părții comerciale a acordului la realitățile economice moderne, ce va constitui una din temele centrale ale viitorului summit Ucraina-UE, preconizat pentru 1 octombrie la Bruxelles.

Președintele ucrainean a declarat că o Ucraină reformată și puternică ar putea întări în mod considerabil UE.

La începutul acestei săptămâni, Zelenski a avut o întâlnire cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, în cadrul primei vizite a acestuia în Ucraina, notează Xinhua.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău